2010. május 8., szombat

Fel a fejjel, Yessyess!

Előrelátóan vásároltam, gondolva jövőbeli kényszereimre. A jól bevásárlás a jelenbeli. Szerencsére egy zokni (pár), az mindjárt két zokni (darab). Mindez szettben máris fél tucat (darab) alapanyagot jelent megfelelő kézbe és nem lábra kerülve. Ezekből lett először Herzli, aztán Strippy (meg a klóntesója) és az ő fejeik, akik így együtt a macskafélékhez tartoznak. Alapos számvetésünk lényege annak felvezetése, hogy maradt még egy barna-rózsaszín szívecskés vonulatot követő ruhának való. Meg fejnek való nagyon rózsaszín is. És húsvét is volt, ne felejtsük, sőt lesz jövőre is! Ez a konstelláció kifejezetten kedvez a macska helyetti nyúlkészítésnek. Is. Így született Yessyess, aki kicsit lekésett a nyúlhaverok bulijáról, valószínűleg ezért szomorkodik ennyire.


Szerencsére vidám alaptermészeű ugri-bugri, azonban hajlamos néha füllenteni és mindenre élénk fejbólintással igent mondani.
- Megígéred, hogy legközelebb nem firkálod össze a visítós malac hátát??? ÓÓÓ, hát persze! - lengeti a füleit vigyorogva Yessyess. - De a malac belebújt a kályhacsőbe, attól olyan fekete!


Előrelátóan vásároltam, gondolva jövőbeli kényszereimre. A jól bevásárlás a jelenbeli. Ezért mindjárt két szettet vettem a szívecskés-csíkos kollekcióból, ami azt jelenti, hogy még mindig van egy fél tucat (6 darab) efféle rosszcsontnak-valóm...

2010. május 3., hétfő

Strippy - szintén zenész

Ha már Herzli felbukkant, hát íme a követője, Strippy. Egy alomból valók, szóval tesók. Megelőzendő a Herzlivel megesett ránc- és szemfelszedést, Strippy azonnali arcfelvarrásban részesült. Hasonlóképp mélabús, de talán kicsit vagányabban tudja a falat támasztani.


Igen, Ő az, aki a fejléc képén kandikál, de eddig nem mutatkozott. Készült azóta egy majdnem klónja, mert bármennyire próbáltam a megrendelőt rábeszélni, hogy legalább kicsit más legyen, határozottan ragaszkodott hozzá, hogy ugyanilyet szeretne. Azért a klóntesó jobb húsban került új gazdijához - igaz, ezt csak én tudom : ) - és a hírek szerint nagy szeretetben éldegél. Ha Strippy-hoz hasonló neveltetésben részesül, akkor sokat fog babakocsiban utazni, játszóterezni és hintázni.
Strippy és Herzli vadiúj, "nagyrésztpamut" zokniból készült, tetőtől talpig kb. 35 cm magas és műszálas anyaggal töltött, úgyhogy füröszthető, ha esetleg túl sok homokvárépítést nézne végig valamelyikük. 
Zokniból annyi mindent lehet készíteni! Borzasztóan vágytam egy afféle szakkönyvre, amiben megnézhetem hogyan kell hozzáfogni. Szakirodalmam azóta sincs, csak rengeteg kipróbálásra váró ötletem...

2010. május 2., vasárnap

Herzli, a zoknicica

Előbukkant a játékdoboz mélyéről Herzli. Már szinte el is feledkeztünk róla. A kissé elhanyagolt  macs közvetlenül Laci kutya után készült. Nem csak én lelkesedtem új típusú szülői mivoltomért: amikor kiderült, hogy "anyu tud kutyát  varrni", reménykedőn csillant fel a lányom szeme, hogy lehet esetleg mást is óhajtozni. A cica ugyanis legalább annyira kedvenc négylábúak közé tartozik, mint az ebek. Meg az elefántok. És a krokodilok. Nem is beszélve a kisegérről, no de ott még nem tartunk.


Herzlinek elsőre irtó nagy feneke lett, amit kénytelen voltam kissé lefaragni a kritikus férfikommentek miatt - ami azt illeti így sem kicsi... Az ábrázatával nem voltam túl elégedett, ezért kifejtettem  szemét-száját-orrát és újra varrtam. Nem éreztem átütőnek a változást, úgyhogy megint kifejtettem és megint újra varrtam. És még mindig nem volt az igazi, de ennek az ártatlan jószágnak már annyira megtépázódott az arcbőre, hogy a varratszedés nyomai is meglátszottak rajta. Úgyhogy maradt ez a végső verzió, amíg a plasztikai sebészével konzultálok. A megpróbáltatások ellenére Herzli lazán zsebre tett kézzel nézelődik, puha hátsóján gubbasztva és SZÍVélyes üdvözletét küldi.  Talán mert a  kilenc életéből még csak hármat használtam el...