2011. október 27., csütörtök

Újrasapka

Szándékosan egybe írva, mert egy női felső átlényegítése következik. Ilyen sapkává, ami azért trükkös, mert nem csak gyerekfejjel lehet megtölteni.
Vannak az aljas, hívatlan látogatók, akik kifejezetten a gyerekes családokat kedvelik (s akiket eszünk ágában sincs marasztalni): volt már egyszer TüdőGyula nálunk, most meg a FülfáJóska pofátlankodott ide. Csöppet sem vicces társaság. Úgyhogy kénytelen voltam Pancimanci fejére védősapkát varrni, titkos zsebeset, amibe a Jóska elleni csodapárna elrejthető.

1. Végy/örökölj/találj a szekrény mélyén egy pántos női felsőt.

 2. Vedd észre, hogy a mellrésznél lévő dupla anyag kínálja magát a "kitömésre", a pántok pedig akár kötők is lehetnének, ha az egyik (a megfelelő = hátul lévő) végüket kiszabadítjuk.

3. Hajtsd ketté a középvonal mentén a ruhadarabot, majd méretvétel után szabadítsd meg a felesleges részektől.
 

4. Varrd össze a homlok középvonalánál. Ezután már csak össze kell húzni a tetejét, a fülrésznél elhelyezni egy vízszintes varrást, hogy a csodapárna ne csússzon majd túl mélyre, s a fej hátsó középvonalánál (ami egykor a dekoltázs húzott része volt) kibontani a bélésanyag varrását - itt lesz beadagolható a meleg.

5. Ja, és nyugodtan tegyél rá egy kéznél lévő pompomot.
 

2011. október 22., szombat

A nyári baba

Még nyáron született ez az öltöztetős baba, hogy Pancimanci ne azért autózzon és vonatozzon annyit, mert nincs tutujgatni-valója. Egyébként van neki: egy hatalmas kacsa és krokodil töltik be ezt a fontos szerepet. Újabban Brummig mackó - amit még magamnak szereztem az ősikea idején - húzza állandóan fel-le a mellénykéjét. És PM kikönyörögte a vitrinből azt az ördögöt is, amit féltve őrzök, mert az én drága jó nagyanyám készítette nekünk valamiféle karácsony környéki alkalomra. Illetve Mikulásra... Hát persze! Hisz volt egy hatalmas Mikulásunk, rendes püspöksüvegben, és két kicsi Miki, akik a mikulás-tarisznyához tartoztak. És ez a szegény ördög, aki  tulajdonképp krampusz, de erről inkább valamelyik december 5. közeledtével nosztalgiázok majd...

A kedvencem: levélkés Zara blúz drapp nadrággal. 

Szóval az öltöztető baba még mindig nekem jelent nagyobb szórakozást, pedig nagyon csinos kis ruhatára kezd lenni. Egyelőre két nyári ruha, egy nadrág, egy blúz és a hozzá tartozó kalap/sapka a repertoár (és persze két kis bugyi, mert az "koszolódik" leggyorsabban). Minden darabja valódi embergyerekre szánt  babaruha  felhasználásával készült. 

Így kezdődött..

Igen, a ruha hamarabb elkészült.


Neve egyelőre nincs, mert Tündér Boginak szeretné keresztelni kicsi anyukája, de ez már foglalt megszólítás  minálunk. Amíg kigondoljuk mi illik hozzá, addig nekifogtam téliesíteni a ruhatárát, kap jó meleg pulóvert, sapkát, meg persze valami lábbelire is szüksége lesz.