2011. január 30., vasárnap

Fi-úknak-va-ló

Van néhány kedves unokaöcsém, akik voltak képesek úgy születni és keresztnevet vételezni (jóváhagyólag rásírtak a választásra a szülőszobán, megérezve a helyzetben rejlő lehetőségeket), hogy már október végétől beindulhasson az ajándékozási szezon, ezzel nem kis fejtörést okozva nagynénjüknek.
Az aktuális ünnepeltek viszont kinőttek már a Pudling és egyéb állatféleségek korszakából, úgyhogy valami mást kellett kitalálni az örök sláger (nanáhogylegó) mellé. Ez lett belőle: egy-egy számos felső, hozzá illő válltáskával. Lehet virgonckodni az oviban majdnem-egyen-pólóban, lehet vinni  tűzoltót vagy rendőrautót vagy bármi mást a tarisznyában. Hazavinni kavicsot, csigát, tobozt, hógolyót, egyéb szívmelengető szezonális szerzeményt. A tarisznyákban régi kedves kordnadrágom kelhetett új életre. A modell egyszerűségének oka, - se zseb, se tépőzár - hogy  kétoldalas, amolyan 2 az 1-ben, kifordítom-befordítom. Strandszezonban vidám színes, hiden télben komolyabb - de éppen fordítva is lehet, ha a gyermek valahányadik dackorszakát éli.

Azt sajnálom, hogy nem volt már időm igazán kicsinosítani a darabokat, mert egy kis kipufogófüst és kondenzcsík nagyon hiányzik róluk a szememnek.
Ez-fi-úknak-va-ló: betűzi PanciManci a mesekönyv hátulján a kolofont, mutatóujjával jobbról balra lassan, akkurátusan szántva a sötét barázdákat. Amikor azonban megkérdezte, neki mikor lesz ilyen felsője/táskája, akkor elgondolkodtam, vajon besorolható-e az efféle ajándék a hagyományosnak mondott kategóriába. Nemigen. Viszont nem vagyok  híve semmilyen  kategóriának (no jó, bevallom, annak azért örülnék, ha PM nem azt a világoskék, dínós pulcsit akarná  állandóan felvenni, amelyről kilométerekre látszik, hogy fi-úknak-va-ló, de ezt a véleményem egyelőre megtartom magamnak).


Persze ez az ajándék nem biztos, hogy annyira meghatja a fiúkat, hogy büszkén viseljék a nagynéni keze munkáját, de azért optimista vagyok.

9 megjegyzés:

  1. Szerintem imádni fogják!! Nagyon-nagyon-nagyon jók, a pólók és a táskák is!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Nagynéni! Szerintem nyugodtan bizakodhatsz, nagyon klasszak! Én ismerek olyan csemetéket, akik szívesen hordanák. Egy tipp: hátizsáknak még menőbb lennének.

    VálaszTörlés
  3. Csúcs szuper minden, egytől egyig:)

    VálaszTörlés
  4. :D Ez nagyon szuper! Biztos nagyon fog tetszeni, az én fiamnak tuti bejönne. (Még jó, hogy nem látja.)

    VálaszTörlés
  5. ESE MUÑECO GATO...ME ENCANTA..
    UN SALUDO.

    VálaszTörlés
  6. Hagytam egy díjat a varrós blogomon, örülnék, ha elfogadnád. :)

    VálaszTörlés
  7. Hűűűű, mennyi írás!

    Köszönöm! Nem is gondoltam, hogy ennyire tetszeni fog. Talán másnak is fejtörést okoz, hogy mit lehet fiúknak varrni?

    Alica! Muchas gracias!
    (Milyen jó, hogy van ez a gugli-fordító)

    Pöszke, köszönöm, hogy rám gondoltál!

    VálaszTörlés
  8. Tök jók :)
    És tetszett nekik? :))

    VálaszTörlés