2011. február 8., kedd

Got the mood

Nincs egyenlőség: mindig érzem én, hogy a kelet az messze nem nyugat és most nem csak a buszra szállást megelőző könyöklésre gondolok. Annál inkább a nyakkendőkre. Selyemből természetesen. A székesfővárosban eszembe sem jutna beszerezi, bár a darabáras "kipróbált ruhák boltjá"-ból még mindig jobban kijönne, mint egy újonnan vásárolt a szalónból. Csakhogy nekem nem eredeti rendeltetésének megfelelő használatra vonatkozó aljas szándékaim voltak/vannak selyemnyakkendő-ügyileg...
Egészen más kategória ez keleten. Félévente behuppan a kilós boltba a magamfajta, aki próbál a legkevésbé feltűnő lenni, miközben hangosan kalapál a szíve az izgalomtól, amikor végigsimítja a pénztár mellett fellógatott szebbnél-szebb példányokat. Errefelé nem sokakat izgat a selyemnyakkendő, (a célcsoport másutt vásárolgat), nem is nagyon volna mihez felvenni, nem is praktikus viselet. Csak nehogy eszébe jusson (más)valakinek is, hogy ezek ott igazi kincsek! Egy-két pecsét előfordul rajtuk, de legalább látom, nem csak az én kiváltságom, hogy némely ebédem örökkévalóságra vágyik és leugrik a villáról. Viszont kellően nagy a választék és szerencsére nem lepedőnyi darabokra van szükségem mondjuk egy zsebnaptár bekötéséhez.
 
 
Ez a csodaszép nyakkendő csak várt, várakozott, mikor kerül végre sorra (várólista van, hosszú). FércJudit még tavaly rittyentett egy gyűrűt abból a tenyérnyi darabból, amit csak úgy adtam, hátha jó lesz neki valamire.
Végül nekem lett jó, mert elkészült a gombhoz a kabát. Vagyis nagyon elegántosan gyűrűt az ujjra, naptárt a kézbe és mehetnék akár roppant fontos meetingekre, vagy esetleg Operába, vagy selyemnyakkendős partykra... De én inkább nem megyek sehová, csak megsimogatom a pöttyeimet, amikor beírom a naptáramba, hogy villanyórát leolvasni.
Ő lesz az egész évre szóló D O T T Y . P A N N Y - m.
 

5 megjegyzés:

  1. én éppen ilyenbe szeretem írni a villanyóra leolvasást, de a fizetnivalókat is, legyen valami jó ezekben a feladatokban is, éppen ilyen jó, mint ez a notesz

    VálaszTörlés
  2. Most futnom kell az oviba, de ez valami csodálatos. Már akkor is oda voltam attól a tenyérnyi darabért. :))) Nem mellesleg éljenek a selyem nyakkendők. Már túlcsordulnak a fiókjukban és tényleg az a klassz, hogy nincs konkurencia a turikban, mindenki félre dobja ezeket a kincseket. :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik nekem is!Biztosan jó lehet megtapizni,annyira finomnak tünik.

    VálaszTörlés
  4. Nézz be hozzám, vár rád egy meglepetés. Ha nem szeretnéd továbbadni sem gond, csak vedd át :)))

    VálaszTörlés