2011. február 23., szerda

Kutya is, nyúl is



Olyan ez a nyúl, hogy elmegy a buliba. Készül rá, alig várja már, számolja a napokat (vágja a répát egyre rövidebbre), aztán amikor végre ott ő: csillogó szemmel körbenéz, végigjár az ismerősnek vélt ismeretlenek között, lopva pillog balra-jobbra, mégsem mer senkihez sem odamenni, félve sandít "rájuk", örülve az inkognitónak. És akkor rádöbben. Nem, ez nem az ő éve, neki ne mondja meg holmi ősi asztrológia. Szégyenkezve ismeri be magának (azért az is nagy eredmény), hogy sokkal nyúlabb ő minden nyulaknál.
Aztán szomorúan, fejét lógatva hazamegy, és kutyául érzi magát. Még szerencse, hogy van társasága. Ücsörögnek, diskurálnak. Csendesen nézik a kajánul, vakító vigyorral lengedező fehér pamacsokat, amint az ablakpárkányból kinövő pókhálón súlytalanul fel-fellibbennek. Ilyen ez a február...





13 megjegyzés:

  1. Telitalálat! Öröm volt olvasni, nézni. :)

    VálaszTörlés
  2. Kicsit mintha magamra ismertem volna, én a nyúl, hiszen a hétvégén vásárba látogattam. Voltam is meg nem is, mert nagy lelkesedéssel mentem a sok ismeretlen ismerős közé és végül inkognitóm fel nem fedésével jöttem haza.

    Vártam már mikor lesz megint ilyen zokniszüleményed, mert ez a szivecskés nyúl elvarázsol, na persze a a kutya se semmi :)

    VálaszTörlés
  3. Kicsit szomorú, kicsit aranyos.

    VálaszTörlés
  4. Vágja a répát. :))))))))))) Hát majdnem kiköptem a reggeli teámat a nevetéstől. :))))))))

    Na majd holnap reggel együtt ücsörgünk, diskurálunk. Ilyen ez a február... :)

    VálaszTörlés
  5. jahajjj és ahogy beültetted őket az etetőszékbe, haláli az egész, a szöveg, a kép, minden :)

    VálaszTörlés
  6. Annyira jó kis reggeli inditó!Vágja a répát....hehe.Ma egész nap ezen fogok röhögni.Ahogy kutyául érzik magukat...Sziporkázó!És persze tündériek!

    VálaszTörlés
  7. Na, azért ahogy vállat a vállnak vetve, lazán zsebrevágott kézzel vigyorognak ránk - always look on the bright side of life...
    Sorrubab is füfütty....

    VálaszTörlés
  8. nem lehetne, hoyg mutatsz, mesélsz..?

    VálaszTörlés