2011. október 27., csütörtök

Újrasapka

Szándékosan egybe írva, mert egy női felső átlényegítése következik. Ilyen sapkává, ami azért trükkös, mert nem csak gyerekfejjel lehet megtölteni.
Vannak az aljas, hívatlan látogatók, akik kifejezetten a gyerekes családokat kedvelik (s akiket eszünk ágában sincs marasztalni): volt már egyszer TüdőGyula nálunk, most meg a FülfáJóska pofátlankodott ide. Csöppet sem vicces társaság. Úgyhogy kénytelen voltam Pancimanci fejére védősapkát varrni, titkos zsebeset, amibe a Jóska elleni csodapárna elrejthető.

1. Végy/örökölj/találj a szekrény mélyén egy pántos női felsőt.

 2. Vedd észre, hogy a mellrésznél lévő dupla anyag kínálja magát a "kitömésre", a pántok pedig akár kötők is lehetnének, ha az egyik (a megfelelő = hátul lévő) végüket kiszabadítjuk.

3. Hajtsd ketté a középvonal mentén a ruhadarabot, majd méretvétel után szabadítsd meg a felesleges részektől.
 

4. Varrd össze a homlok középvonalánál. Ezután már csak össze kell húzni a tetejét, a fülrésznél elhelyezni egy vízszintes varrást, hogy a csodapárna ne csússzon majd túl mélyre, s a fej hátsó középvonalánál (ami egykor a dekoltázs húzott része volt) kibontani a bélésanyag varrását - itt lesz beadagolható a meleg.

5. Ja, és nyugodtan tegyél rá egy kéznél lévő pompomot.
 

4 megjegyzés:

  1. Félek, hogy ez aktuális lesz nálunk. :(
    Egyébként zseniális! :)

    VálaszTörlés
  2. Judit, próbáljátok ki! Nálunk a kezdeti tiltakozás után ez volt az egyetlen hatékony segítség. Mármint a melegítés...

    Kösz, Julcsy! Azért remélem egy ideig most nem lesz rá szükség : )

    VálaszTörlés
  3. kisgyereket is adsz mellé?mert akkor azonnal és iziben!:D

    VálaszTörlés