2012. január 22., vasárnap

Naptárkollekció 2012 - Mire föl ez a puccparádé?

Az idei naptárak bizonyos szempontból különlegesek. Sőt, több szempontból is.
Az első, hogy selyemruhát kaptak az eddigi pamut helyett. A selyem használata bizonyos nehézségekbe ütközik, mert ami az előnye, az a hátránya. Vékony, lágy esésű és elegáns. Vagyis tartás nélküli, kezelhetetlenül csúszós és minden oda nem kívánt ragasztópötty virít rajta. Sajnos a ragasztóval való munkálkodás nem engedi meg a hibázást, ami odaragadt, az már ott is marad. A selyem nem mindig  soha nem arra kívánkozik feküdni, amerre szerintem kellene neki (nyilván), önálló akarattal csúszik ki a kéz alól. Olyan lehelet finom, hogy a ragasztó előszeretettel kandikál alóla. Sokszor megorroltam magamra, hogy miért is kellett ebbe belevágnom (konkrétan és átvitt értelemben). Pedig egyszerű a képlet: mikor már szárazon feszít, akkor gyönyörűen csillantja fényét, kínálkozik egy-két simításra. Bezzeg.
PanciManci nem véletlenül kuncsorog lehullott fecnikért, követel magának részt az érintés élményéből. Fel is sejlett bennem, hogy tulajdonképp azután kezdtek felhalmozódni a textileket a lakásban, hogy rádöbbentem, mekkora varázserejük van: PM még annyit sem tudott mondani, hogy kujpaj, amikor csak megállt mellettem, odakucorgott a tornyosuló anyja lábához és csendes átéléssel és hihetetlen finomsággal elkezdte simogatni a margarétás pizsamanadrágom. Éppen csak súrolta az ujjbegye a textilt.
A másik újdonság nem a külső, hanem a belbecs. Az idei naptárak az előkelően csengő nevű Moleskine családban születtek, finom halványsárga papíron.

A legkisebb Moleskine: napi bontású, 416 oldalas, 6.5 x 10.5 cm-es mini.

 Ilyen sem volt még: csinosított gumiszalag.

 A másik mini.


 
 A belső részletei a képre kattintva.
 

 Zsebnaptár heti bontásban, álló formátumú, 9 x 14 cm, címjegyzékes füzetkével.
 
  
  A belső részletei a képre kattintva.

Zsebnaptár heti bontásban, fekvő formátumú, 9 x 14 cm, beragasztható színes matricákkal.


 A belső részletei a képre kattintva.

Egyelőre gazdátlanok, társaságra és simogatásra vágynak.

6 megjegyzés:

  1. Az a lila pöttyös mini! Lehet, hogy mégiscsak kellene nekem egy ilyen????

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, Julcsi, remélem jó hasznát veszed! (Csak az elillanás miatt jajgatok, meg a meghámozott mutatóujjam miatt, ami megakadályozta, hogy bevégezzem műve/det/met.) De hamarosan kész vagyok :))

      Törlés
  2. Hónapok óta keresek naptárt! Boltokban förtelmes a választék. Moleskinnel szemezgettem, de még nem sikerült beszereznem. Napi bontású pöttyös megvan még? Árakat hol találok?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. madilla! A két kicsi már nincs meg, ha a nagyobbak is érdekelnek, akkor kérlek írj egy mailt a borsheka(kukac)freemail(pont)hu címre!

      Törlés
  3. "tornyosuló anyja" hihi...
    erről jut eszembe, az enyém legutóbb megjelent egy kis zsáknyi maradék nemselyemmel, hogy neked szánta... akkor most mehet a kukába?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. isten ments! jöhet hozzám menedékjogért, még esedeznie sem kell! :)
      és igen, ha átmenetileg is, de van az a magasság, amihez képest még én is tudok tornyosulni :)

      Törlés