2010. január 7., csütörtök

Karácsony és újév és család


Nem azért kezdtem blog írásába, hogy a családom ügyes-bajos dolgaival foglalkozzak itt, de nagyon nehéz különválasztani munkát és magánéletet. Az utóbbi időben pedig, az ünnepi készülődés közepette mégiscsak összefonódott a két dolog, bármennyire igyekeztem távol tartani egyiket a másiktól. Rossz hatással vannak egymásra. Vagyis csak a munka van rossz hatással a családi életre. Persze ez nem igaz... Legalábbis így. Csak nehéz egyensúlyozni, mérlegként ide-oda billegve nyugalmi helyzetbe jutni. Nekem.
Újévi siralmam lényege, hogy nem úgy sikerült a karácsony, ahogy igazán szerettem volna: rengeteg tervem volt ajándékok, sütés-főzés, tennivalók terén. A harmadát sem sikerült megvalósítani. Persze lehetett volna többet, akkor viszont csak a rohanásról szólt volna az az idő, amit a pihenésnek és nyugalomnak szeretne szentelni ilyenkor az ember. Tanulság persze van, el is raktam egy szemmagasságban lévő polcra, nehogy elfelejtődjön...


A szalagos mézeskalács ihletője Ledanna volt


Nézzük a dolgok jobbik oldalát, hisz a pohár félig TELE: idén már most, januárban elkezdhetem a karácsonyi készülődést, mert a fejemben a sok remek ötlet csak megvalósításért kiáltoz. (Elég nagy a hangzavar odabent.) Ezzel az a baj, hogy nem dokumentálhatom itt idő előtt ami elkészül, ha nem akarom lelőni a poént... Majdcsak megoldjuk ezt is valahogy.

Új év, új feladatok, új mézeskalácsok. Mindenkinek sok sikert hozzá!

7 megjegyzés:

  1. Azt hiszem mi ma is mézeskalácsot sütünk délután. Én is ma lerajzoltam a jövő évi Chip csirip dizájnt. :)) Már tudom, hogy sosem kezdheti elég korán az ember. :))

    VálaszTörlés
  2. :)
    Valahol már hallottam erről.
    Hol is? Hol is?
    Ja! A saját fejemben:)))))

    VálaszTörlés
  3. Nálunk olyan gyorsan elfogyott - gondolom tényleg finom lett -, hogy megígértem: lesz újra, nem csak a következő karácsonykor. Mondanom sem kell, most döbbentem rá, amikor végre süthetném az újabb adag mézeskalácsot, hogy nincs itthon elegendő liszt. Egy brekk-csepp sem... (ahogyan a mi kis PanciMancink mondaná). : )

    VálaszTörlés
  4. Én minden évben így járok: a fele se készül el annak, amit eltervezek. :S
    A szalagos süti csudaklassz. :)

    VálaszTörlés
  5. Nekem eddig még egyetlen évben sikerült befejeznem a karácsonyra betervezett dolgokat,amikor a kicsit vártam(dec.29re voltam kiirva).Akkor tudtam hogy a perceim meg vannak számlálva, igy már november elején elkezdtem a készülődést teljes gőzzel.

    VálaszTörlés
  6. ismerős ez a arácsonyi tervezés. Ezért idén már nem is terveztem igazán semmit. :)

    VálaszTörlés
  7. Szerintem abszolút általános a túltervezett karácsony. Én is ugyanazt a hibát követem el mindig, mint ami miatt az én anyámat korholom. A sok sütés-főzés tennivaló mellett szinte nem is élvezi az ünnepeket.

    VálaszTörlés