2010. április 28., szerda

Noé bárkája - avagy mire jó az elefántos gyerekpóló

Biztosan másnak is akad jó sok textilhulladéka - aki azonos szabásminta alapján dolgozik, annak akár több azonos formájú is. Nekem az Orsi babák varrásánál, pontosabban mondva szabásánál keletkezett egy adag textil-cikkelyem. Mivel kidobni sajnáltam volna őket -  hisz olyan szépek és vidámak - tartogattam egy ideig, most viszont elérkezett az idő, hogy VALAMI legyen belőlük. Nem az, aminek most látszik, mert ez csak átmeneti állapot, amit egy hirtelen ötlettől vezérelve megörökítettem.
A kis fecnikből nyaloszkópos ragasztó (stift) segítségével az alkotó kedvű nagyobbacska gyerekek biztosan szívesen készítenek képet. Erre gondoltam és sebtiben kipróbáltam saját magam (nagyobbacska gyerek híján), hogy a gyerekpóló ujjából nem csak bugyi alakú neszeszert lehet kreálni, hanem kis hajót is, hozzá napocskát a textil-szirmokból, vagy éppen pálmafát, hogy igazán nyárias legyen a hangulat...
 
Beismerem, nem nagy mű, de a kallódó darabkákat életre kelthetjük ilyesformán. Ráadásul ha még gyerek volnék, szégyenkezés nélkül élvezhetném a produktumot. Vagy nagyon naív vagyok, ha azt gondolom, hogy lehet ezzel szórakoz(tat)ni? Ti mit csináltok a maradékokkal?

3 megjegyzés:

  1. Réka is szeret játszani a darabka anyagokkal.Még kép is van fenn róla a blogon valahol,ahogy szigetet,meg hajót képzelt beléjük és úgy játszott.Igaz ő nem rakta ki ilyen szépen szabályosan ahogy Te,de hát mint tudjuk ez egy gyereknek csak részlet kérdés,hiszen azt képzelnek bele amit akarnak.
    Közben az jutott eszembe,hogy ennyi sok kis maradékból milyen szép gombokat lehetne késziteni....

    VálaszTörlés
  2. Krisz, nekem is épp ez (gomb) jutott eszembe, és ezen ügyködtem miközben játszadozni támadt kedvem. Csak nem akartam nyilvánosan lelőni a poént, hátha leselkedik itt valaki, aki nálam jobban ért a gombokhoz - akkor aztán oda a meglepetés...

    VálaszTörlés
  3. Upsz!Nem akartam kotnyeleskedni,ne haragudj!!!

    VálaszTörlés