2011. október 22., szombat

A nyári baba

Még nyáron született ez az öltöztetős baba, hogy Pancimanci ne azért autózzon és vonatozzon annyit, mert nincs tutujgatni-valója. Egyébként van neki: egy hatalmas kacsa és krokodil töltik be ezt a fontos szerepet. Újabban Brummig mackó - amit még magamnak szereztem az ősikea idején - húzza állandóan fel-le a mellénykéjét. És PM kikönyörögte a vitrinből azt az ördögöt is, amit féltve őrzök, mert az én drága jó nagyanyám készítette nekünk valamiféle karácsony környéki alkalomra. Illetve Mikulásra... Hát persze! Hisz volt egy hatalmas Mikulásunk, rendes püspöksüvegben, és két kicsi Miki, akik a mikulás-tarisznyához tartoztak. És ez a szegény ördög, aki  tulajdonképp krampusz, de erről inkább valamelyik december 5. közeledtével nosztalgiázok majd...

A kedvencem: levélkés Zara blúz drapp nadrággal. 

Szóval az öltöztető baba még mindig nekem jelent nagyobb szórakozást, pedig nagyon csinos kis ruhatára kezd lenni. Egyelőre két nyári ruha, egy nadrág, egy blúz és a hozzá tartozó kalap/sapka a repertoár (és persze két kis bugyi, mert az "koszolódik" leggyorsabban). Minden darabja valódi embergyerekre szánt  babaruha  felhasználásával készült. 

Így kezdődött..

Igen, a ruha hamarabb elkészült.


Neve egyelőre nincs, mert Tündér Boginak szeretné keresztelni kicsi anyukája, de ez már foglalt megszólítás  minálunk. Amíg kigondoljuk mi illik hozzá, addig nekifogtam téliesíteni a ruhatárát, kap jó meleg pulóvert, sapkát, meg persze valami lábbelire is szüksége lesz.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon aranyos lett a babád! A kis kockás nyári ruháját én is elfogadnám :)

    VálaszTörlés
  2. Egy bűbáj!Látszik rajta,hogy milyen kedvvel szórakoztál vele,amig készülgetett.Várj csak néhány évet,nálunk már rendelésre megy a baba ruha varrás.(is)És az elégedetlenségem,hogy az alkotói szabadságomban korlátoznak el is nyomja egyből a tudat,hogy bizony az én nagy gyerekem még mindig azt hiszi,hogy csodákra vagyok képes.

    VálaszTörlés
  3. Tökéletes. :) És azok a csillag szemek...

    VálaszTörlés
  4. Nagyon kedves baba. Tündériek a ruhái is. :)

    VálaszTörlés