2009. október 30., péntek

Rozál baba

Az első próbálkozás, miután nem vállaltam Waldorf baba készítését mindenféle leírás hiányában, ez a baba volt. Jó néhány éve már, hogy megvettem azt a könyvet, mely alapján unokaöcsémnek készültem mackót-rókát-nyulat-bármit varrni. A munkám mellett ez akkor nem sikerült, de miután itthon lévő anyukává lényegültem, a könyv előkerült és elkészült Rozál baba.
Mivel tapasztalatom nem volt még a kitömésről, amolyan pici babásan fejnehéz lett, és a nyakvarrásnál túlságosan feszül, de azért életképesnek tűnik.



Ruhája még nincs, úgyhogy egy babaerszény mögé bújt, hogy meg ne fázzon : ) Egyelőre nálunk lakik, viszont ha a stylistja végre megtervezi a ruháját költözni fog új családjához. És hideg is van, egyre hidegebb, úgyhogy remélhetőleg hamarosan újra megmutatja magát és az új ruháját...

6 megjegyzés:

  1. Kedvet kaptam hozzá. :)) Most jut eszembe, hogy nekem is megvan ez a könyv.
    Nagyon tetszik a Te Rozál babád. :))

    VálaszTörlés
  2. Csodálatosak a babáid!
    Különösen a kis narancs arcú tetszik!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a dicsérő szavakat! Különösen jól esik olyanoktól, akiknek munkáját igen nagyra tartom!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon kis bájos!Ezt a babát én is megvarrtam.Helyesebben ez az első babám(azóta is) amit varrtam.A könyvbeli ruhája nekem sem tetszett,úgyhogy elég sokáig készült,mig végül én eszkábáltam rá egy pöttyös rucit.

    VálaszTörlés
  5. A könyvbéli ruha hangulata nagyon-nagyon eltér attól, amit szerintem szívesen hord egy ilyen baba - ezért pucérkodik még az enyém is. : )
    De ha a pöttyös hasonlít a Babushkára, akkor biztosan csinos lett! ; )

    VálaszTörlés
  6. Örölük hogy benéztél hozzám,annak is hogy tetszettek a dolgaim.Ezzel én is igy vagyok ,jó nálad nézelődni.A baba ruhája szerintem is messze állhat az ő izlésétől.(Az enyémtől biztosan).Nem is értem ,mert egyébként meg nagyon jó kis könyv.Olyan aranyos dolgok vannak benne,de ez a ruha... Azt hiszem majd még vissza-vissza jövök hozzád megnézni ,hogy a te gyönyörűséges masináddal milyen szépségek készülnek!

    VálaszTörlés